tisdag 1 mars 2011

Viktigt att vara rädd om sig, trots att man är kompetent! Eller kanske särskilt då...

Under den allra senaste tiden har jag mött ett par fantastiska kvinnor. De är otroligt kompetenta på sina jobb och de som får vara deras kollegor eller på andra sätt får möta dem i deras yrkesroll kan skatta sig mycket lyckliga! De här kvinnorna är inte så rädda om sig själva, men är oerhört lojala mot sina arbeten. Jag tror och hoppas att de får den uppskattning de är värda på sina arbetsplatser.

Trots detta är det viktigt att tänka på att man inte är oersättlig på sitt jobb, fast det kan kännas så! Ibland tror jag man ska tänka tanken att "det är bara ett jobb". Det är svårare när man har ett yrke när man har med människor att göra. I mötet med en människa får man aldrig tänka samma tanke "det är bara ett jobb". Men när det gäller att sätta gränser för sig själv och för sin tid, tror jag det är viktigt att våga tänka den tanken.

Det är bättre att hålla länge än att vara så lojal att man bränner ut sig, i förlängningen blir det ju inte lojalt ens mot jobbet att ignorera kroppens symptom. Kroppen fungerar inte så att man kan köra på i vilket tempo som helst bara för att det är roligt. Det är viktigt att hitta balans, kanske extra viktigt när man har ett jobb som man brinner för. Dessutom är det sällan någon på arbetsplatsen sätter gränserna åt en, tyvärr är det oftast upp till var och en. Har man kloka kollegor som uppmanar en att ta det lite lugnare så är det förmodligen en larmklocka man ska lyssna till.

Så uppmaningen idag är: Var rädda om er! Ni ska hålla många år!



Livet och den här dagen är fyllda av chanser och möjligheter - det är aldrig kört!
Bästa hälsningar från en ganska vanlig tisdag, lite mer förkyld än de flesta vanliga tisdagar men det går ju i allmänhet över :o) // ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: