fredag 11 mars 2011

Bra eller dåliga egenskaper?

Många tankar om oss själva snurrar i vår hjärna. Vi är inte alltid snälla mot oss själva. Vi är också snabba att sätta etiketter på varandra och bestämma oss för vilka bra och dåliga egenskaper som personer i vår närhet har. Alla människor har massor av talanger och egenskaper inom sig, en del ligger och slumrar och en del är fullt synliga för alla runtomkring.

Om en egenskap är bra eller dålig, ja det kanske beror på omständigheterna?

Om du betecknar dig själv som fantasilös kanske det egentligen är så att du är en saklig, faktaorienterad person som är fantastisk att ha med i ett team. Om du däremot tycker att dina tankar far runt som popcorn i en gryta, kanske du är den i teamet som är bäst på att tänka "utanför boxen" och komma med nya infallsvinklar. En egenskap som kan vara ett hinder i en situation kan vara ovärderlig i en annan. De flesta egenskaper har två sidor. Petig är inte positivt, men att vara noggrann är bra. Tanklös är inte positivt, men spontanitet är charmigt o.s.v. Ja det var några tankar som jag har funderat över den här dagen som så småningom mynnade ut i en mellanstadieövning. 

Vilka egenskaper hos dig själv skulle du kunna omformulera och göra någonting bra av?

 
Vill passa på att önska dig en riktigt riktigt härlig helg! Till och med en så här snöblaskig fredageftermiddag är ju full av chanser och möjligheter - det är aldrig kört!
Läste förresten alldeles ny forskning från Karolinska Instiutet att man tycker sig se belägg för att kaffe reducerar risken för stroke hos kvinnor.


 







Dags att gå och ta en kopp som en hälsofrämjande åtgärd :O)
Bästa fredagshälsningar från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: