onsdag 8 februari 2012

Gör det så enkelt som det bara går att bete sig önskvärt!

Att underlätta för barnet att göra rätt, att göra det så enkelt som vi bara kan att bete sig önskvärt. Jag tror att det är en viktig väg att gå och ett viktigt tänk att ha med sig runt alla barn och grupper.

Möbleringen i klassrum och korridorer är inte oviktigt i sammanhanget. Långa korridorer som ser ut som hundra meters löparbanor inbjuder verkligen till korridorspring, kanske vi kan möblera lite smartare? Det kan också handla om praktiska saker som hur vi förvarar saker, hur många som går ut på rast samtidigt eller på vilket sätt man möter barnet på morgonen i kapprummet. Allt för att vi ska ha energi över att kunna välja våra strider och ha energi kvar att lägga på de saker som är mest effektiva. Imorgon fortsätter vi att jobba runt allt detta eller hur skolsverige :-) Vi ska bli bäst!

Ikväll vill jag ge en stor onsdagskram till all fantastisk skolpersonal som jag möter dagarna i ända! Så många kloka människor, så stora varma hjärtan och så mycket flexibilitet och engagemang. Jag blir varm ända in i själen!

Inga kommentarer: