måndag 20 februari 2012

Är det drogförebyggande att jobba med EQverstans material?

JA, vill jag svara på den frågan. Men kanske du invänder, EQverkstans material informerar ju inte om skadeverkningar. Nej, det är sant. Men vad är ett bra drogförebyggande arbete? Läs gärna rapporten från Nacka. Intressant om ANDT. Jag har själv inte hunnit läsa den i sin helhet men den är ett bra tips för dig som jobbar med ANDT förebyggande hälsoarbete i skolan.

Tobak i Nacka förebyggande arbete i skolan

"Enbart traditionell faktaundervisning om tobak och dess skadeverkningar har visat sig verkningslös för att förebygga tobaksbruk bland barn och ungdomar. Resultatet blir betydligt bättre om skolan intar en helhetssyn i fråga om tobak. Undervisningen bör inrikta sig på fakta, attityder och känslor och skolan bör ha en policy om tobak med tillhörande rutiner för hur personalen ska agera om en elev använder tobak under skoltid. Utöver detta bör skolan se till att tobakslagens bestämmelse om rökfri skolgård beaktas samt arbeta för ett gott skolklimat."

Hur kan EQverkstans material vara en del i det förebyggande arbetet? Läs citatet nedan:
"Men eftersom forskning visar att ett gott skolklimat är en skyddsfaktor mot bruk av alkohol, narkotika, tobak och dopningsmedel kan arbetet för ett gott skolklimat inte nog betonas."
Hurra! Vi fortsätter att jobba aktivt för att skapa goa grupper! Det är hälsofrämjande på så många olika nivåer!

 Imorgon är det semmeldagen!! Här hos oss tjuvstartar vi redan ikväll :-)

Stor måndagskram från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: