måndag 5 december 2011

Läser just nu...

"Den turkosa kostymen - konsten att känna glädje och mening på jobbet" Det är en mycket lättläst bok om det goda värdskapet. Det är kanske inte några nya och revolutionerande tankar i boken men jag gillar den. "Skillnaden mellan service och värdskap är reflektion."

Eller det här vackra smakprovet: "Bland alla fyrkantiga hus, dataritade bilar, krångliga system, mossiga traditioner, stela hirearkier, snåriga bestlutsgångar... står människan för det vackra. Din klara halsduk över axeln, din fråga till en vän, ditt tankesprång som utmynnar i ett smittande skratt. Vi människor lyfter fram det oberäkneliga, det charmiga och det outtalade. Skulle datorer fått rita och bygga oss hade världen varit en bra mycket tråkigare plats att leva i."

Annars har det varit en ganska vanlig måndag i en skolkurators liv. Rivstartade dagen med en träff med en killgrupp från en sjätteklass. Vi pratade om förväntningar och farhågor inför högstadiet, och skrev frågor till tjejerna. Det är en härlig, engagerad och ganska högljudd grupp! På fritids har det bakats pepparkakor på min skola och den ljuvliga doften från detta har förgyllt dagen. Jag älskar adventstiden! Inte kylan och mörkret och tröttheten som kommer av mörkret - men myset!

Stor måndagskram från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: