fredag 2 november 2012

Om lycka

Stressen och känslan av att inte räcka till är en av våra stora lyckotjuvar. Lycka kräver tid. Tid att hinna göra det som känns meningsfullt och tida att bara vara. Samtidigt som fritiden alltså är viktig för lyckan är det mycket viktigt att hitta en meningsfull sysselsättning.

Att ha ett jobb som man finner mening i. Det betyder inte automatiskt ett jobb med hög status. Nyckeln är att finna mening i det man gör. En städare på ett sjukhus som hatar sitt jobb kommer att bli sjuk oftare och må sämre. Om samma städare kan se det viktiga och betydelsefulla i att det blir rent runt operationsborden kommer han att må mycket bättre.

Det viktiga är att acceptera det man inte kan förändra och påverka det man kan. Alla små steg åt rätt håll är betydelsefulla. Det viktiga är att man inte tror att det går att vänta till dess man är frisk, glad, har fått löneförhöjning eller köpt det nya huset, utan försöka gå åt rätt håll här och nu.

Stor fredagskram från ÅsaMia på EQverkstan. Jag är jätteglad att Du tittade in här på bloggen! Önskar Dig en skön Alla Helgonahelg!

Inga kommentarer: