fredag 9 november 2012

Barnfattigdomen i Sverige

Lyssnade på ett avsnitt om barnen bakom statistiken och blev rörd av 9-årige Noas berättelse.
P1 Barnen: Vissa har saker andra inte Så klok och mogen i förtid. Det finns många olika aspekter, många trådar att dra i både utifrån programmet och utifrån den faktiska situationen i landet. Många förändringar går inte att göra på egen hand, men en del saker är lätta för oss som jobbar med barn och unga att vara med och förbättra.

Mina tankar snurrar kring utbudet av aktiviteter som finns i våra kommuner. Alla kommuner behöver bli bättre på att marknadsföra upplevelser och aktiviteter som är gratis och som barnen kan göra eller som föräldrar och barn kan göra tillsammans. Berätta för skolorna vad som är på gång i kommunen så de kan vara med och puffa för och informera om kommunala arrangemang. Sammanställ regelbundet aktuella foldrar med vad olika föreningar erbjuder (och vad det kostar) som skolan kan dela ut, för att så många barn som möjligt ska få en meningsfull fritid.  En familj med ekonomiska bekymmer är en riskfaktor i sig, men att ha ett intresse, en meningsfull fritid och ett sammanhang man känner sig som en del av är skyddsfaktorer.


Stor fredagskram från ÅsaMia på EQverkstan. Jag är så glad att Du tittade in här på bloggen! Vill önska Dig en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer: