tisdag 2 oktober 2012

Jag älskar uppfinningen mobiltelefon!!!
Hemresan från Bok och Biblioteksmässan blev onödigt spännande...

Dottern Olivia, 21 år pluggar och volontärjobbar i Kunming i Kina. Jag är så glad att hon fått den möjligheten! I helgen var det Moonfestival i Kina och dottern som är kraftigt jordnötsallergisk åt en "stupid-moon-cake" och fick en kraftig allergireaktion. Via mobilerna fick vi, medan vi väntade på tåget, stötta och råda Olivia och hennes klasskompisar (som hon tack och lov hade hos sig), ringa den Svenska sjukvårdsupplysningen, skicka Olivias ängel till klasskompis John att ta sig iväg och hämta mer medicin hemma i hennes lägenhet i en annan del av Kunming klockan ett på natten och sedan väntde vi tillsammans med henne och försöte avläsa reaktionsförloppet via sms. Inte så lätt, reaktionen hade satt sig på andningsvägar och stämband så att prata i telefon var inte någon god idé. Men det finns ju sms! Hon behövde inte ta sina adrenalinsprutor utan det stoppade upp när hon fått dubbla doser kortisontabletter. Vi höll kontakt natten igenom, reaktionen var seg och ville inte ge med sig. Som tur är ligger de 6 timmar före oss så det blev inte hela natten utan sömn för oss här i Sverige. Men däremot för henne. Speedad av kortisonet är ju dock sömn inte det man längtar efter. :-) Hon skriver blogg om sina upplevelser, den är förstås fantastisk att läsa för oss som känner henne, men jag tror att den kan vara underhållande för vem som helst. Gå gärna in och kolla på: I`m in Chinatown

Det var läskigt, tackar Gud att det gick bra! Och visst är det fantastiskt med mobiltelefoner!!! Jag älskar den uppfinningen mer och mer. Hur klarade man sig tidigare? Vi har till och med oftare kontakt med Olivia nu än i våras när hon bodde i Göteborg, som inte är mer än en och en halv timme bort.
Bilden är från i onsdags när Olivia hade 5 timmar utbildning tillsammans med en Kung-Fu mästare, killing-stretch eller hur?!! :-) Ja det blev ett lite annorlunda blogginlägg. Har precis postat nya Betapredtabletter som klasskompisen Linneas mamma kan ta med sig när hon åker till Kina på fredag. Stort Tack till Karro som hjälpte oss med ett snabbt e-recept!!!

Kul att Du hittade hit till bloggen! Bästa tisdagshälsningar från ÅsaMia på EQverkstan

Ps. Lilla hunden, från ett tidigare blogginlägg, fick antibiotika som vi hoppas hjälper, mycket olika tabletter just nu. Ds.

Inga kommentarer: