fredag 19 oktober 2012

Fredag igen

Härligt! Här kommer ett par höstiga bilder från morgonpromenaden i min lilla stad.

Kom ihåg att fylla på dina egna batterier! Ju svårare barngrupper du möter desto viktigare att du själv fyller på av saker du gillar och mår bra av. Vad man mår bra av är olika för alla, men det är viktigt att vara medveten om att prioritera de bra sakerna. De prioriterar inte sig själva. Ibland glömmer vi bort att ha roligt när vi har för mycket att göra.
Vill önska Dej som tittat in på bloggen en riktigt skön helg!!! idag blir det inget pedagogiskt tips utan i stället ett helgrecept :-)
Passar på att dela med mig av mina underbart goda kex som jag bakar minst en gång i veckan nuförtiden :-) De är GI och dessutom glutenfria! Måtten är ungefärliga och har du inte en sorts frön så kan du ta mer av en av de andra sorterna, det spelar ingen roll.
2dl majsmjöl
0.75 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
Gör så här: Rör ihop alla ingredienser, det kokande vattnet sist. Häll ut på bakplåtspapper på en plåt. Satsen räcker till två plåtar. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut så tunt du kan mellan bakplåtspapperen. Sedan tar du bort det övre bakplåtspapperet. Skär i lagom stora bitar och strö över flingsalt.
Ugn 150 grader ca 40 minuter
Stor fredagskram från ÅsaMia på EQverkstan
 

Inga kommentarer: