måndag 5 september 2011

Att byta fokus ger bättre hälsa

Forskarna Michael Linden och Andreas Maercker skriver i boken ”Embitterment: Societal, psychological, and clinical perspectives” att bitterhet påverkar vår hälsa på samma sätt som rökning. Bittra människor riskerar högt blodtryck och sämre immunförsvar.

Att vara bitter påverkar kroppen negativt genom att bli en form av långvarig, skadlig stress. Dessutom är bittra människor inte bara skadliga för sig själva, de är stora energitjuvar för alla runtomkring.

Det är hälsosamt att på samma sätt som man tränar sin kropp, träna på att sätta ficklampan på de delar av livet som är glada och bra. En god kopp kaffe, ett barns glada leende, att jag får sitta i ett varmt och skönt hus när det regnar. Fokusera på det som är positivt och lägga tid på att umgås med dem som får oss att må bra. Bra saker som inte prioriterar sig själva, det är vi som måste välja! Det här är vaccination mot bitterhet.

Vi mår också bra av att lämna ilska bakom oss och gå framåt, istället för att stanna kvar och älta. Ältandet är en stor energitjuv! Att kunna förlåta ger möjligheten att gå vidare.

Varmt lycka till med fokusträningen idag!
Stor kram en ganska vanlig måndag från ÅsaMia på EQverkstan




Inga kommentarer: