tisdag 19 mars 2013

Motverka negativ stress

Idag har jag jobbat hemifrån och suttit framför datorn och knåpat med övningar. Idag har de handlat om att ta ett steg i taget. Jag skulle vilja att alla unga får ett smörgåsbord av verktyg för att hantera olika situationer som möter oss människor i livet. Redskap för att motverka negativ stress. Ett sådant redskap är att kunna bryta ner stora projekt i mindre steg.

Jag tänker så här. Man kan aldrig göra mer än en sak i taget. Om man försöker koncentrera sig på många saker samtidigt och dessutom tänker för mycket i termer av "allt eller inget" blir resultatet ofta att man undviker saker man måste göra, eller skjuter upp dem. En viktig strategi för att motverka den negativa stress som blir följden, är att träna på att ta en sak i taget och bryta ner stora projekt som känns oöverstigliga i mindre steg. Det är bra att lära sig tidigt i livet, det är hälsofrämjande! Så det har jag suttit och knåpat med idag.

Hoppas DU haft en bra dag. Vad roligt att du tittade in här på bloggen! Stor tisdagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan

 

 

Inga kommentarer: