fredag 15 mars 2013

Avslutning med pärlregn - och det är INTE något bra!

Idag har jag jobbat extra som "fröken i förskoleklass". Det är en väldigt rolig ålder att jobba med! Hela dagen fungerade utmärkt. Vi började med idrott och ingen som prenumererar på EQverkstans material kan bli förvånad när ni får höra att vi lekte kullekar :-)

Sedan följde kaffe med fredagskaka och efter det rastvakt i solskenet med en ny sportgren som man kan kalla för "träffa rockring med sopkvast" när en rockring råkat hamna högt uppe i en björk. Väl inne igen och alla varma overaller på rätt plats var det fruktstund och högläsning.

Efter det försökte vi komma på ord på G och så gjorde vi "Gunnar Garnkycklingar" och hade fri lek. Åt mat (tacobuffé, ni kan bara tänka er hur mycket sexåringar kan få ner i sina små magar när det är tacos)  och sedan var det mera garnkycklingmeck uppblandat med pärlplattor och melodifestivaldans. Ja, en toppendag helt enkelt.

SÅ kom avslutningen när man ska sitta fint i en ring och sjunga avslutningssången och säga hejdå till dem som ska gå hem innan fritids kommer och tar över och det ska vara lugnt och skönt och en bra avslutning på förskoleklassveckan. DÅ, när städningen är i full gång och en del redan börjat samlas på mattan för avslutningen kommer en liten go tjej fram till mig och undrar om jag inte kan stryka hennes pärlplatta. Det är alldeles fel tillfälle för tiden springer iväg och jag försöker förklara det för henne, som kämpat hårt för att hinna klart sin pärlplatta, när en kille råkar putta en annan kille som hamnar RAKT PÅ TJEJEN MED PÄRLPLATTAN!!! Det sprutar pärlor över golvet och det sprutar tårar från tjejen och alla övriga hjälper omväxlande till med att plocka pärlor samtidigt som fler och fler engagerat försöker hitta syndabockar för den här förfärliga händelsen. Så när den lugna sköna avslutningen borde vara står de flesta 6:åringarna och skriker argt åt varandra. Pust! Det lugnade ner sig efter en liten stund, men om det blir någon mer gång kommer jag minsan att jobba stenhårt för att få en perfekt avslutning. En som ingen ska snyfta sig igenom.

Hoppas att alla mina goa 6:åringar ändå får en riktigt skön helg och det vill jag förstås önska DEJ också! Tack för att DU tittade in här på bloggen! Stor fredagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan

Inga kommentarer: