måndag 25 mars 2013

Bli som ett barn och förbättra din hälsa

Små barn gör naturligt så många saker som är bra för hälsa och välmående! Tänk på något barn i din närhet och ta efter beteenden som gör kropp och själ glada. Barn lever i ögonblicket, de tar inte den lättaste vägen mellan A och B, de hoppar, klättrar och njuter av att röra på sig.

1. Rör på dig! Gör något med hela kroppen, dansa loss i köket när ingen ser eller stretcha och ta en promenad.

2 Gör något kreativt. Man behöver inte vara en konstnär för att få måla. Så tänker aldrig ett litet barn. Det målar och njuter av att skapa. Den här veckan är ett perfekt tillfälle att få måla ägg och skapa något kul till påsken. Men man behöver inte använda färg för att få utlopp för sin kreativa sida. Ta kort med mobilen det är inte den färdiga produkten som är det viktiga utan att fånga de små detaljerna i tillvaron omkring oss.

3. Använd alla dina sinnen. Smaka på nya saker, stanna upp och njut av dofter i din vardag. Dagens första kaffekopp, en god lotion, apelsin... Känn, stoppa en len sten i fickan som du kan känna på under dagen. Använd din fantasi, blunda och plocka fram bilden av din favoritplats. Meditera, be, stanna upp en stund.

4. Ta hand om din kropp. Ät, sov och drick vatten.

5. Låt ditt inre barn guida dig, klättra i ett träd, blås bubblor, gör snöänglar - det gör att du lever i ögonblicket.

Fritt ifrån en artikel i HUFFPOST Healthy living
Stor måndagskram från ÅsaMia på EQverkstan. Jag är så glad att DU tittade in här på bloggen!

Inga kommentarer: