måndag 3 december 2012

Svindlande möjligheter


För några år sedan gick jag en 15 poängskurs som hette "Livskunskap i skolan", det var en distanskurs via telebild och den stora behållningen var min studie/diskussionsgrupp Vi har fortsatt att träffas ett par gånger per år och det är alltid härliga träffar med skratt och djupa tankar.

Igår var vi hemma hos goa Tina Gunnarsson. Efter jul är hon färdig med sin vidareutbildning till coach och hon har precis startat sitt företag "PositiveMind". Vi fick en liten resume av vad hon studerat. Spännande! Lägg PositiveMind på minnet!

En sak som fastnade hos mig efter hennes presentation är att vi människor tros ha omkring 100 miljarder hjärnceller. Hos varje cell bor möjligheten till 50 000 olika kopplingar. Tanken svindlar! En liten förändrad vana, en ny tanke, startar en helt ny serie kopplingar. Det handlar inte alltid om de stora, livsavgörande besluten, utan små, små saker som kan bli något stort och annorlunda.

Önskar Dig en riktigt bra start på veckan och skickar en stor måndagskram! Jag är så glad att Du tittade in här på bloggen!// ÅsaMia på EQverkstan

Här kommer en julevacker bild från torget i min lilla stad på min promenad till Tina.




2 kommentarer:

Tina Gunnarsson sa...

Visst var det mysigt att träffas och tack för att Ni orkade lyssna på mig. Nu är jag visserligen ingen "riktig" coach men väl Mental tränare och avspänningspedagog. Kram på Dig

EQverkstan sa...

Så mental tränare och avspänninspedagog är den riktiga titeln :-) Tillsammans med dina övriga titlar en gedigen samling! Kram!