fredag 14 december 2012

Våga drömma

En vän rekommenderade en liten lättläst bok om att få människor att känna sig välkomna, och lånade dessutom vänligt nog ut den. Boken har några riktigt fina poänger. Det goda värdskapet Boken handlar om att få människor att känna sig välkomna, framför allt på våra företag och i våra organisationer. Att bjuda gästen på det där lilla extra. Att Du och bemötandet från Dig är vad gästen kommer att komma ihåg och förknippa hela företaget med, och att de små detaljerna har stor betydelse oavsett var vi arbetar. Slutet av boken handlar om att även välkomna sig själv. Att antingen ändra sin inställning till ett jobb man inte trivs med eller kliva av och "sätta sig på en annan buss".

Jag fastnade för ett avsnitt i slutet av boken som handlar om våra drömmar.

Författaren deltog för ett antal år sedan i en kurs som hette "Hur man ska komma på vad man ska arbeta med" som hölls av Barbara Sher. Under ett moment i början av kursen blev deltagarna indelade i grupper och uppgiften var att gå in i rollen av att vara mitt i sitt drömjobb och presentera det för de andra i gruppen.

Författaren skriver:

"För första gången i livet hade vi hört oss själva uttrycka våra drömmar inför någon annan. Vi hade fått testa hur det kändes att vara "där", mitt i drömmen, och göra något i livet vi verkligen brann för."

Det är inte alltid lätt att ens veta vad man drömmer om. Livet ändrar dessutom våra drömmar efter hand. Men det gör inte våra drömmar mindre viktiga och betyder inte att våra gamla drömmar var betydelselösa. Ta lite tid den här helgen, tredje advent, att fundera på åt vilket håll dina drömmar tar dig. Om dina rädslor inte hindrade dig, om inte om fanns, vad skulle du göra då? Var skulle du vara? Vad får dina ögon att glittra? Livet är fullt av chanser och möjligheter. Våga drömma, det påverkar dina val och tar dig närmare det du vill!

 
(Bild från Pinterest)
Stor Adventskram från ÅsaMia på EQverkstan.
Jag är så glad att Du tittade in här på bloggen, TACK!

Inga kommentarer: