måndag 29 augusti 2011

Om förändringar

Snart har vi varit ett par i 25 år, jag och mannen. 25 år, det är en väldigt lång tid. Vi träffades på en folkhögskola, det är en klassiker har jag förstått i efterhand.

Åren rinner på väldigt fort, mycket man vill och mycket som ska rymmas. Nu är våra år av dagishämtningar och hela den delen av det som brukar kallas livspusslet över. Tiden som skolbarnsföräldrar börjar också gå mot sitt slut. Vi är i en ny fas av livet. Igår när vi diskuterade ett ganska stort beslut som vi behöver fundera över om vi ska ta, sa mannen att "Jo det är klart vi tar beslutet. Man ska inte alltid tänka så mycket, det är kul med förändring."

Jag tycker det var väldigt klokt sagt! Det svåra är att ta ett beslut, när vi väl bestämt oss brukar vi vara nöjda med våra val. Kanske man inte alltid ska vara så rädd för förändring. Förändring är kul! Det kanske innebär extra arbete men vår hjärna mår bra av att bryta rutiner.

Något vi kan vara säkra på är att livet innebär massor av tillfällen till träning på att möta förändringar av olika slag. En del förändringar väljer vi inte själva. En del förändringar kräver mycket arbete att acceptera. Men med nyfikenhet på livet kan förändringar också få vara både aktiva val och något kul.

Stor kram, en ganska vanlig måndag - full av chanser och möjligheter! från ÅsaMia på EQverkstan
Ps. Det finns faktiskt riktigt bra saker med förändringen att det börjar bli höst, det kan till och med en äkta sommarmänniska som jag erkänna... (Se nedan) Ds.

Inga kommentarer: