Några Cambridgeforskare har sammanställd sju stora studier där över 100 000 personers hälsoläge och chokladkonsumtion granskats. Forskarna har kommit fram till att chokladen verkligen har hälsomässiga fördelar. MEN nackdelarna i den choklad som de flesta av oss föredrar - högt socker och fettinnehåll - är uppenbara. Utmaningen är därför att ta fram mer choklad som både är nyttig och god! (källa: SVT vetenskap) Den utvecklingen ser vi fram emot! Jag tog genast en extra chokladbit till kaffet...
Det här brukar inte vara en receptblogg, men det är ju nyttigt med lite omväxling, så varsågoda:
Här ska ni få ett annat nyttigt tips som jag fick av en kompis och som har blivit min nya last! En liten varning behövs, de är starkt beroendeframkallande och funkar bra både till kaffe, kvällsthe och som mellanmål. :-)
FRÖKNÄCKE
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
0,75 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt
Gör så här: Blanda det torra med oljan. Tillsätt det kokheta vattnet. Häll ut på bakpappersklädd plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut degen till hela bakplåtspapperets storlek. Ta bort det översta bakplåtspapperet. Skåra i lagom storlek. Strö över flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 150 grader, 1 timme.
Låt svalna och sedan är det bara att njuta!
Stort Tack Catarina för receptet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar