tisdag 17 januari 2012

"Ontbarn"

Idag har jag funderat över ett av alla de "ontbarn" som vi har i våra skolor. Ni känner säkert igen dem. De barn som alltid har ont någonstans. Om de inte mår illa så har de ont i knät, eller för blotta ögat osynliga men alltid oerhört besvärande skador både här och där. De söker massor av vuxenkontakt för att bli sedda och bekräftade.

Det är förmodligen så att det är lättare att bli ompysslad om man har ont i kroppen än ont i själen. Som mamman till ett "ontbarn" så klokt sa: "Hon har förstås inte alltid ont i magen eller knäna. Men hon vill ha uppmärksamhet och hon behöver positiv uppmärksamhet!"

Det var så klokt sagt! Vi behöver bli bättre på att uppmärksamma barnen för positiva saker som de gör, så de inte behöver lägga sig till med negativa beteenden eller få ont för att synas.

Imorgon är en ny dag, då ska jag bli ännu bättre på att se de barn jag möter. Ännu mer försöka hitta och bekräfta det som är positivt!

Imorgon är det dessutom dags för EQverkstans första vårutskick! Nya fräscha övningar för att jobba med hälsa och värdegrund!

Stor tisdagskram från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: