fredag 21 oktober 2011

Om att sätta mål, och om tid för återhämtning.

Det kan vara viktigare att veta varför man vill nå sitt mål än hur man ska nå dit. Vet man varför, skapar det motivation och många bra anledningar till att fortsätta åt rätt håll. Spännande frågor för både elever och pedagoger att fundera omkring.
 
När man kommit på vad man vill hinna med är det viktigt att planera för att det ska bli av. Att sätta mål för sig själv. För elever kan det vara att hinna träffa sin kompis fast det är mycket läxor och träningar. Det kan vara att hitta tid för att göra engelskaläxan, fast det är roligare att bara hänga vid datorn och chatta. Det är bra att hitta ett sätt att belöna sig själv när man varit duktig och klarat av sina mål.

Såhär en fredagkväll är det väl  ändå läge att belöna oss själva för allt bra vi gjort i veckan. Nästa vecka är det dags att fundera över nya mål, både för oss själva och tillsammans med eleverna. Men nu är det tid för återhämtning för oss som finns i skolans värld till vardags. Fundera gärna ut tre saker som du tycker att du gjort bra den här veckan. Tillåt dig själv att tänka att du faktiskt gjort riktigt bra saker. Det behöver inte vara stora och världsavgörande saker, du är viktig för dem du har omkring dig om dagarna. Nu är du värd en skön och avkopplande helg! Stor fredagskram från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: