fredag 8 oktober 2010

Turförföljd?

Ibland kan man känna sig otursförföljd, men i så fall borde man lika gärna kunna vara turförföljd.

Vi kan till stor del bestämma vad vi riktar vår uppmärksamhet mot. Tänk om du skulle bestämma dig för att du kommer att vara turförföljd imorgon. Då kommer du att leta efter alla saker som bekräftar att du verkligen är turförföljd. Du kommer vara som en målsökande robot.

När du blir väckt alldeles för tidigt och det dessutom var av en telefonförsäljare kommer du att tänka: "Vilken tur att jag vaknade så tidigt, nu hinner jag med en extra kopp kaffe idag, kanske till och med en liten chokladbit.

När du tar din extra kaffekopp och råkar välta den över bordet blir du lycklig över att den fina teckningen som din lilla dotter precis gett dig låg på andra sidan bordet och klarade sig från att bli kaffedränkt.

När du upptäcker att mjölken är slut så du måste handla innan middagen tänker du att det var ju skönt att du fick en promenad innan middagen så det blev av att du njöt av alla vackra höstfärger ute.

En kollega ringer och skäller på dig för att du missat en viktig deadline, då tänker du att det var tur att samtalet kom just idag när du känner dig pigg och har hela helgen framför dig. Hade hon ringt i mitten av veckan när du kände dig slutkörd hade du tagit väldigt illa vid dig och inte orkat göra något konstruktivt av samtalet.

När du lite senare snubblar över alla saker som dottern lämnat på golvet ler du tacksamt för att din dotter är frisk och orkar leka.

När dagen är slut kommer du att känna det som om du varit turförföljd hela dagen. En sån tur du har haft! Eller...

Inga kommentarer: