torsdag 5 september 2013

OM SJÄLVKRITIK
Ni som känner mig vet att jag tycker det är superintressant med hjärnan och hur den fungerar. Det här tycker jag var spännande, från "Mindfulnesscenter":

"Självkritik aktiverar samma områden i hjärnan som blir aktiva vid hot och bestraffning. Självkritiken låser oss i ett statiskt tillstånd och är kontraproduktivt - dvs gör det mycket svårare att förändra det vi önskar"

Alla tankar som snurrar inne i huvudet är INTE sanningar. Många av oss behandlar sig själva ganska illa inne i vårt eget huvud. Orättvisa kritiska tankar snurrar som vi inte skulle säga till en vän, någon annan vi tycker om. När du gjort något som du inte är riktigt nöjd med och tankar kommer som säger att du är värdelös. Ta en liten sekund och fundera vad du skulle sagt till din bästa vän om han eller hon misslyckats med samma sak som du. Förmodligen skulle du tröstat och peppat! Du är också värd tröst och pepp! Det hjälper dig att lära dig något bra av situationen och förändra det du behöver förändra till nästa gång istället för att bli låst i ett statiskt, självkritiskt tillstånd.

DU är fantastisk och BÄST på att vara DU!


(Nyponbuske utanför EQverkstans nya lokal @AlterydsMagasin :-) )

Stor och varm torsdagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan
Och Du, Det är aldrig kört!

Inga kommentarer: