torsdag 20 januari 2011

Alla dessa val...

Jag tror att en del i att så många människor idag är slitna är alla val vi ställs inför. Jag är förstås inte ensam om att ha kommit till den insikten. Även om man vill göra etiskt och moraliskt kloka val är det inte så enkelt ens när man ska köpa tomater... Ska man välja närodlat som inte är ekologiskt eller ekologiska tomater som fraktats en bit?

Vilket telefonbolag är det bästa? Ska man binda sitt elavtal eller inte, ska man välja rörlig ränta på sina bolån? Vilken sorts schampo är det bästa i förhållande till sitt pris? Hur ska man råda sitt barn att göra smarta individuella val på gymnasiet så meritpoängen blir de rätta? Behöver man en extra pensionsförsäkring? Sjukvårdsförsäkring? Hur stor del av sin lön ska man egentligen lägga på att försäkra sig om något som man hoppas att man aldrig ska behöva utnyttja? Alla dessa val!

Alla dessa val! Det var vad jag utbrast som statusrad på facebook. Då kommenterade en av mina vänner. "...som du ska fatta, då har du ju makt."

Så sant! Och egentligen så positivt! Tänk, även om vi kan fatta fel beslut, ändå att vi har så stor möjlihet att påverka våra val och vårt liv! Det är en fantastisk möjlighet, även om det kan göra oss sååå trötta ibland!

Inga kommentarer: