måndag 6 maj 2013

Våååår - och utmanande grupper

Första powerwalken utan jacka - underbart! Kan det egentligen bli vackrare än så här när träden håller på att slå ut och marken är täckt av vitsippor?! En kollega berättade om en bekant till henne som är blind. De hade pratat om våren och lövsprickningen och min kollega hade uttryckt att det var synd om sin blinda vän som inte kunde se löven slå ut. Då berättade hennes vän att hon brukade leta reda på en kastanj och hålla handen runt en knopp, då kan man känna hur knoppen slår ut av handens värme. Jag tyckte historien var så fantastisk på något vis. Tänk att man kan känna våren med så många sinnen.

Idag har jag fått möjligheten att återigen fundera över på vilket sätt man bäst angriper en grupp som är lite mer utmaning. :-)

Diskuterade med en god vän i helgen. Hon har fått gå in och coacha arbetslag, i det här fallet med helt andra åldersgrupper än de jag jobbar med för närvarande, men en viktig sak som är allmängiltig är:

  • Struktur och regler är en förutsättning för att kunna göra roliga saker i gruppen.
  • Att vara förberedd och vara tydlig som ledare är förmodligen något av det allra viktigaste för att hjälpa en grupp till arbetsro.

Egentligen vore det väldigt bra om man kunde hjälpa varandra som kollegor att bli tydligare som ledare. Det är väldigt lätt att man själv tror att man är supertydlig, men någon annan som inte är så involverad i själva lektionen kan tipsa om saker som egentligen är självklara, men som man missar för att man är så fokuserad på det man är inne i.

Stor måndagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan. Jag är så glad att DU tittade in här på bloggen!


Inga kommentarer: