onsdag 15 maj 2013

Ett fantastiskt jobb!

Idag hade jag en sån där lektion när jag verkligen kände att det inte finns något roligare att jobba med än att vara i skolan. Inte världens överraskning kanske att det var när jag fick ha en uppstart till ett block om etik i religionskunskapen.

Jag startade med en liten värderingsövning, en enklare variant när alla satt kvar i sina bänkar, ibland är det smidigast. Ett i taget fick eleverna ta ställning till tre olika påståenden. Först fick de räcka upp handen om de höll med om påståendet. När alla fått en liten stund på sig att fundera och antingen räckt upp handen eller valt att inte göra det, fick alla som ville säga någon om påståendet.

Påståendena jag använde mig av var:
  • ALLA vill vara schysta.
  • ALLA vet innerst inne vad som är rätt och fel.
  • DE FLESTA gör allt för att själva få det bästa.
Det blev jättebra samtal och så många som yttrade sig och berättade om sina kloka tankar. En sådan där stund när jag bara ville adoptera hela klassen och ta med dem hem.

Efter jobbet tittade solen fram med full kraft och det blev 27 grader varmt på min terrass, underbart! En powerwalk bland vitsipporna har jag hunnit med, men var inte alls sugen på att laga mat så den blev inte prioriterad idag. Det blev bara omelettmiddag. Tur att den hemmavarande dottern i alla fall har världens bästa skolmatsrestaurang med egna kockar och superbra mat.

Hoppas att DU också haft en bra dag! Stor onsdagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan. Jag är så glad att DU tittade in här på bloggen!


Inga kommentarer: