onsdag 29 januari 2014

Jossan stirrar med stora ögon på meddelandet hon fått av Nilla. Det här är inte sant! Varför vill inte Nilla va idag? Och VARFÖR är Nilla så SUR??? ... fortsättningen är bara för prenumeranter ;-)
 
Idag har jag suttit och filat på ett utskick som handlar om tydlig kommunikation. Svårt men bra att träna på, både för stora och små! Det är så lätt att det vi säger tolkas till något helt annat av den som tar emot budskapet även om vi tycker att vi är tydliga. Kanske speciellt idag när mycket av det vi kommunicerar till varandra sker i former då vi inte har möjlighet att se ansiktsuttryck eller höra rösten på personen vi kommunicerar med.
 
 Många elever tolkar (pga. bl.a. dagsform och låg självkänsla) väldigt snabbt in negativa budskap i meddelandet från kompisen. Så var det för Jossan den här morgonen. Hon chattade med Nilla och skickade ett sömnigt snapchat innan hon skulle gå till skolan. Svaret från Nilla gjorde egentligen att hon både blev ovän med mamma vid frukosten och att hon ville stanna hemma från skolan. Men, vad menade Nilla egentligen?
 
Jag tror att det är superviktigt att hjälpa eleverna att reda lite i det här, för att undvika onödiga konflikter och missförstånd.
 
Man skulle kunna kalla temat i utskicket för: "Hur viktigt är det med glada gubbar?!"
 
Stor onsdagskram från ÅsaMia Alteryd på EQverkstan - Kom ihåg - Det är aldrig kört!
 

Inga kommentarer: