fredag 1 februari 2013

Sociala svårigheter är de klurigaste

Skolan är bra på att hitta vägar för barn som har problem med sin inlärning. Inte bara bra, utan oftast jättebra! Det som är svårt i skolans värld är att skapa en fungerande skolvardag för de elever som ständigt hamnar i konflikter.

Ingemar Gerrbos avhandling
Idén om en skola för alla och specialpedagogisk organisering i praktiken visar att den största specialpedagogiska utmaningen är elevernas sociala svårigheter. Avhandlingen behandlar frågor om vilka skolsvårigheterna är och vad som görs.

"En sak som förvånade mig var att så mycket faktiskt görs i dessa sammanhang – insatser som tenderar att glömmas bort i den allmänna skoldebatten. Dagligen och stundligen görs insatser för att försöka lösa situationer för elever i behov av särskilt stöd, inte minst av klasslärare. Det kanske inte är konstigt, egentligen. Motiverade lärare kan inte finna sig i att elever mår dåligt eller far illa i skolan." säger Ingemar Gerrbo i skolportens intervju.

Tack alla ni goa pedagoger ute i landet, ni gör ett fantastiskt jobb!! Stor fredagskram från ÅsaMia på EQverkstan. Imorgon tar jag tåget upp över landet för att fira världens sötaste lilla mamma som fyller 85 år!

Inga kommentarer: