onsdag 22 augusti 2012

En lyckligare höst!

Det är härligt med sommar och semester. Många känner ett visst motstånd och vemod när sommaren går mot sitt slut. Visst kan det komma massor av vackra, varma dagar fortfarande. Det kan bli en riktig Brittsommar, vissa år har vi badat de första dagarna i oktober, men det är ändå så att sommarsemestern för de allra flesta är slut sedan några veckor och det känns rätt långt till nästa gång.

Tidens gång kan vi inte göra något åt, egentligen inte påverka på något sätt. Men det vi kan påverka är vår inställning! Ett bra sätt att få en lyckligare höst är att fundera på alla saker som är bra med hösten. Allt man kan vara tacksam över när det är höst. Till exempel att det går att göra äppelpaj av svenska äpplen, med kanel, socker och havregryn. Att även om arbetet kastar sig över många av oss så finns det ett lugn i själva årstiden. På sommaren finns det hos många en känsla av att ta vara på det vackra vädret som kan kännas pressande. Visst är det galet, men inte ovanligt och jag är absolut drabbad. Måste ut så snart solen visar sig och blir jättestressad om jag av någon anledning måste vara inomhus.

Hösten är tända ljus, varma färger, att kura ihop sig i soffan på kvällen med en bra film eller en bok. Vad tycker du är bra med hösten? Bara att fundera i de banorna får in dina tankar på ett spår som får dig att må bättre! När du gör någon av de saker som du tycker är bra med hösten så kom ihåg att njuta av dem. Tänk inte på e-posten medan du dricker ditt kaffe. Njut av kaffet istället!

Idag är det utskicksdag på EQverkstan! Härligt! Nu tar vi chansen att skapa goa grupper, trygga grupper med ett härligt, kreativt inlärningsklimat. Vi utvecklar barnens sociala kompetens, jobbar för demokrati och ökad fysisk och psykisk hälsa i vårt land. Ett stort tack, av hela mitt hjärta till Dig som är med i det fantastiska arbetet! Att hitta meningen med sitt arbete skapar också en lyckligare höst! Att jobba med barn och ungdomar är en chans att förändra världen till det bättre!

Stor onsdagskram från ÅsaMia på EQverkstan

Inga kommentarer: