fredag 20 februari 2009

Bara ett liv?

Min äldsta dotter går andra årskursen på gymnasiet och hade en fantastisk religionslektion den här veckan som hon kom hem och berättade om. Hennes lärare började med att skriva en fråga på tavlan: "Vad skulle du göra om du visste att du bara hade en timme kvar att leva?"

När klassen funderat och skrivit ner sina tankar, ställde han en ny fråga. "Vad skulle du göra om du visste att du bara hade en dag kvar?" Klassen funderade och skrev på samma sätt.

Sedan ställde han fråga nummer tre: "Vad skulle du göra om du bara hade ett år?"

Till sist skrev han fråga nummer fyra: "Vad skulle du göra om du bara hade ett liv?"

Uppgiften är jättebra och tankeväckande. Livet är kort. Förmodligen skulle vi behöva föra över en del av sakerna från listan om vad vi skulle göra om vi visste att vi bara hade ett år, till listan över det vi vill göra med vårt liv. Min dotter sa att hon hade kommit på att hon skulle berätta mycket mer för människor runt omkring henne att de betyder mycket för henne och att hon tycker om dem. Det skulle hon göra om hon bara hade haft ett år kvar att leva. Och det vill hon göra när hon bara har ett liv... Vi har ju bara ett liv, det är iallafall vad jag tror, och det livet är dessutom kort...

Inga kommentarer: