fredag 12 september 2014


Följa utskicken eller mixa och blanda?
EQverkstan har material så man kan prenumerera i många år. Vi producerar nytt hela tiden och för 3-6materialet är vi just nu inne på säsong nummer 18 och vi fortsätter producera J

Terminernas material blandar övningar och lekar för individuell utveckling och grupputveckling med fokus på grupputveckling. Vi vill inte att någon av EQverkstans övningar eller lekar ska hamna utanför ramen för det som är skolans mål i aktuella läroplaner. Därför är EQverkstans eget mål med våra utskick att man som pedagog ska känna sig trygg med att man får en utvald blandad mix av övningar för att arbeta med värdegrund och hälsa om man väljer att följa de val vi gjort av övningar och lekar varje termin, så man får med lite från många delar.

Sedan är det upp till den enskilda pedagogen att känna av vad som passar gruppen man har framför sig och vad man behöver jobba extra med. Det kan handla om något som den aktuella gruppen behöver träna eller något som skolan valt som fokusområde utifrån utvärderingen av sin Likabehandlingsplan. Då väljer man de bitar som passar in. Det kan såklart också handla om att övningar och lekar som vi ansett vara av nytta och värde inte är lämpliga i den aktuella gruppen man har framför sig. Det är, som alltid i social och pedagogisk verksamhet, fingertoppskänsla som gäller.

Man ska alltså kunna välja de bitar man har behov av, eller få en blandad mix av tips på övningar genom att följa våra förslag. Allt utifrån de behov man har och gruppen man har framför sig. Men också utifrån vem man själv är som person och gruppledare. En övning som du själv gillar och tror på blir alltid bäst! Vi vill vara en pusselbit i smörgåsbordet av verktyg som skolan behöver för att jobba med hälsa, värdegrund och likabehandling. Det behövs många olika verktyg i det viktiga arbete! Ju längre man varit prenumerant, desto fler övningar får man i sin egen ”verktygslåda”.

Inga kommentarer: